12.6 C
Belgrade

Završeni su građevinski radovi na asfaltiranju Šabačkog puta u mesnoj zajednici Urovci

Danas su završeni građevinski radovi na asfaltiranju Šabačkog puta u mesnoj zajednici Urovci. U okviru projekta ”Put do svake kuće”, na prostoru mesne zajednice Urovci uređen je veliki broj putnih pravaca, te je na taj način unapređen kvalitet svakodnevnog života građana ove mesne zajednice. Danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili mesnu zajednicu Urovci.

Predsednik Saveta messne zajednice Urovci Miloš Nenadović istakao je značaj ovog putnog pravca za meštane Urovaca, ali kako naglašava sve ulice koje su u prethodnom periodu rekonstruisane značajno su olakšale svakodnevno funkcionisanje građana ove mesne zajednice.

– Radovi na ovim ulicama u mesnoj zajednici Urovci, trebalo je da otpočnu još prošle godine, međutim čekalo se na rekonstrukciju Šabačkog puta, te je ideja bila da se novi asfalt na Šabačkom putu poveže sa novoasfaltiranim ulicama u Urovcima.

Odbornik Skupštine opštine Obrenovac Stevanović Siniša istakao je da je glavni motiv za sve radove u seoskim mesnim zajednicama, upravo insistiranje na zadržavanju mladih ljudi na ovim područjima.

– Ovo radimo zbog mladih ljudi, da ne bi otišli u gradove. Stekli su se svi uslovi da se mladi zadrže ovamo. Uskoro počinje i širenje toplovodne mreže, izgrađena je kanalizaciona mreža, a ovi putni pravci su od velikog značaja za meštane ove mesne zajednice – istakao je Stevanović.

Takođe, on je ovom prilikom zaključio da je za sve kapitalne projekte u Srbiji zaslužan predsednik Republike Srbije Alelksandar Vučić, koji kako kaže, razume izazove sa kojima se suočavaju kako gradske tako i seoske sredine.

Meštani ove mesne zajednice izrazili su posebno zadovoljstvo zbog radova na rekonstrukciji ove putne deonice. Marijanović Vera živi više od dve decenije u Urovcima i već duže vreme čeka na rekonstrukciju ovog putnog pravca.

–Zadovoljni smo i presrećni, što je ova ulica rekonstruisana. U ovom kraju živi veliki boj porodica – istakla je Marijanović.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...