19.2 C
Belgrade

Završni okrugli sto u okviru projekta „Rastimo zajedno”

„Centar za reintegraciju i aktivizam Beograd” završava realizaciju projekta „Rastimo zajedno“ organizovanjem okruglog stola u utorak 30.avgusta od 13 do 15 časova u Velikoj sali Gradske opštine Zvezdara.

Završna aktivnost, organizacija ovog skupa, ima za cilj predstavljanje ostvarenih rezultata projekta i, posebno – iniciraranje novih akcija na osnovu preporuka zainteresovanih strana tokom projektnih aktivnosti kao i iznetih predloga socijalih partnera koji će aktivno učestvovati na okruglom stolu u zgradi Opštine. Na učešće u okruglom stolu pozvani su socijalni partneri- predstavnici Gradske opštine Zvezdara, Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu- Odeljenja Zvezdara, Doma zdravlja Zvezdara, civilnog sektora, medija i drugih zainteresovanih strana.

Projekat „Rastimo zajedno” u fokusu je imao roditelje romske dece i mladih osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta sa ciljem promene svesti o važnosti obrazovanja romske dece i uključivanje u svet rada kao i aktivnog učešća roditelja u procesu obrazovanja i podizanja roditeljskih kompetencija, znanja i veština. Tokom realizacije projekta, koji je započet u maju 2021.godine, u svim segmentima aktivnosti uvažavali su se kulturološki identitet učesnika, poštovanje principa prihvatanja razlika, prevazilaženja predrasuda i stereotipija.

Projekat je podržan od strane Programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje koju realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.3 ° C
18.7 °
16.4 °
81 %
3.1kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °