2.5 C
Belgrade

Završni radovi u Zlatiborskoj ulici u Zemunu

Na inicijativu građana i u sklopu radova na uređenju unutarblokovskih površina, koje finansira Gradska opština Zemun, asfaltiraju se tri parkinga, kao i pristupne i pešačke staze u Zlatiborskoj ulici, od broja dva do šest, saopšteno je iz ove opštine. 

Gradilište su obišli predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević i član Veća Boško Radovanović.

– Cela površina je bila u jako lošem stanju, a poseban problem predstavljale su devastirane površine koje nisu obnavljane decenijama, a nisu saobraćajnice, već pripadaju zgradama, te smo izašli u susret građanima da rekonstruišemo 560 kvadrata parkinga, prilaze i staze, sveukupno oko 800 kvadrata – rekao je Kovačević.

Kako su istakli iz ove opštine, sledeće na redu za obnovu biće i devastirane površine u Ulici Milana Uzelca.

– Na osnovu proširenih statutarnih nadležnosti gradskih opština koje im ostavljaju mogućnost da intervenišu u ovoj vrsti poslova, na zahtev građana će se puno toga uraditi tokom cele godine, za šta su obezbeđena i neophodna sredstva – rekao je predsednik opštine.

Kovačević je podsetio i da su intenzivirani radovi na prvoj podzemnoj garaži u Zemunu ispred „Pinkija” i da već od sledeće nedelje započinju radovi na Zemunskoj pijaci, gde se rekonstruiše kanalizaciona mreža.

Građevinske mašine uveliko asfaltiraju tri površine za parkiranje ispred zgrada, posle čega će JKP „Zelenilo – Beograd” nastaviti svoj deo posla, kako bi zeleni pojas ispred zgrada dobio svežiji izgled, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / GO Zemun

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °