16.6 C
Belgrade

„Zelena mreža Starog grada“: Novi drvored duž Obale majora Dragutina Gavrilovića bogatiji za još osam stabala gorskog javora i jasena

Gradska opština Stari grad već drugu godinu za redom sprovodi akcije ozelenjavanja centralne gradske zone, u okviru projekta „Zelena mreža Starog grada“, koji realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i JKP „Zelenilo Beograd“.

Radnici ovog javnog preduzeća posadili su danas još 8 stabala gorskog javora i jasena, duž Obale majora Dragutina Gavrilovića na Dunavskom keju, u pravcu marine Dorćol. Ovo drveće je, uz 24 stabla koja su zasađena 12. aprila ove godine, takođe donirala naša opština u okviru  „Zelene mreže Starog grada“.

Sledeći projekat koji će se realizovati na Starom gradu je sadnja drvoreda u Venizelosovoj ulici, jer je postavljanje nove zelene infrastrukture jedan je od najvažnijih projekata za Gradsku opštinu Stari grad. Posebno što se na taj način poboljšava kvalitet svakodnevnog života svih građana koji žive i rade u centru grada.

Podsećamo da je opština Stari grad, zajedno sa Ministarstvom životne sredine, prošle godine zasadila novih 130 stabala lipe i jasena, duž biciklističke staze na Dunavskom keju, na potezu od sportskog centra „25.maj” do Kule Nebojša,.

Projekat „Zelena mreža Starog grada“ doprinosi ostvarenju ciljeva i strategije o pošumljavanju Beograda i podrazumeva proaktivni pristup lokalne samouprave kada je reč o podizanju zelenih površina unutar gradskog jezgra, uključujući parkove, male skverove, bašte i drvorede, kako bi se povaćao broj zasađenog drveća na teritoriji grada Beograda, a posebno u centralnoj gradskoj  opštini. Projekat se sprovodi u okviru godišnjeg programa „Stari grad misli na životnu sredinu“, čija je vrednost 2,5 miliona dinara, od čega je opština sufinansirala 25 odsto sredstava.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °