11.1 C
Belgrade

Zelene kante za komunalni otpad za domaćinstva u Velikoj Moštanici

Danas je počela podela novih zelenih kanti za komunalni otpad svim domaćinstvima u naselju Velika Moštanica. Tokom dana vikenda, u akciji koju zajedno sprovode Gradska opština Čukarica i JKP „Gradska čistoća“, biće podeljeno oko 850 zelenih kanti žiteljima ovog čukaričkog naselja.

Akciji su prisustvovali predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, zamenik predsednika Branislav Ćelić, član Opštinskog veća Aleksandar Blagojević, izvršni direktor JKP „Gradska čistoća“ Mihailo Dosković i izvršni direktor JKP „Javno osvetljenje“ Milan Raonić.

„Promena sistema odlaganja otpada u domaćinstvima sa individulanim tipom stanovanja, koji primenjujemo u našim progradskim naseljima, podrazumeva da se uklone kontejneri sa ulica i da se odlaganje smeća prebaci na kante. Ovaj sistem odlaganja otpada smo već primenili u naseljima Sremčica, Rušanj i Železnik, gde je svako domaćinstvo dobilo plavu i zelenu kantu od 240 litara“, istakao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić dodajući da u plavu kantu članovi domaćinstva odlažu otpad koji može da se reciklira, a sav ostali komunalni otpad ide u zelenu kantu.

Kolarić je podsetio da je pre tri godine podeljeno 4.065 plavih PVC kanti za reciklabilni otpad građanima naselja Umka, Rucka, Ostružnica, Velika Moštanica i Pećani.

„Ova tehnologija prikupljanja i selektovanja otpada do sada je dala odlične rezultate, jer znatno utiče na smanjenje formiranja divljih deponija. Na ovaj način se smanjuje i opterećenje deponije u Vinči, jer se odvaja otpad koji ide na dalji proces reciklaže“, zaključio je Srđan Kolarić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °