2.5 C
Belgrade

„Ženska trka” pod sloganom „Ja to mogu” na Adi Ciganliji

Tradicionalna „Ženska DM trka”, najlepša trka u organizaciji Beogradskog maratona, održaće se 2. oktobra na Adi Ciganliji pod sloganom „Ja to mogu”, saopšteno je iz Beogradskog maratona.

Trka startuje u 10 sati, trči se krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a već je oboren rekord po broju prijava, za sada više od 1.300 učesnica.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je fokus na kvalitetnoj organizaciji, te da je cilj da se privuče veliki broj žena kojima će ova trka biti prva ili priprema za finale, odnosno 36. Beogradski maraton u aprilu.

– Očekujemo veliki broj pripadnica lepšeg pola u takmičenju, šetnji ili druženju. Iza slogana stoji ideja motivacije žena koje razmišljaju da počnu da se bave fizičkom aktivnošću, a naše je da ih osnažimo i pomognemo im na tom putu – izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

On je posebno naglasio saradnju sa Savezom osoba sa invaliditetom.

– Važno je i što će veliki broj dama učestvovati u trci. Takođe, uz nas je Udruženje „Mama fit”, koje će takođe imati predstavnike, trudnice i majke s malom decom – istakao je Habuš.

Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija DM Srbija i Severna Makedonija,  izjavila je da je partnerstvo sa „Ženskom trkom” prirodno.

– Mi smo većinski ženska firma, žene se sve više interesuju i za trku i fizičke aktivnosti, a najvažnije je da motivišemo što više žena da se uključe – istakla je Svetlana Jovanović Mitić.

Ambasadorka „Ženske trke” je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °