6.8 C
Belgrade

Zgrada GO Zvezdara pristupačna za osobe sa oštećenjem sluha

Gradska opština Zvezdara je postala pristupačna za osobe sa oštećenjem sluha postavljanjem indukcione petlje za pojačanje govornog signala u okviru programa „Zvezdara – mesto za sve“, koji uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda i GO Zvezdara realizuje Beogradski centar za osobe sa invaliditetom. Time je otklonjen svaki vid barijere u komunikaciji službenika Opštine i građana sa oštećenjem sluha. Ispred Opštine Zvezdara prisustvovali su, Vladan Jeremić, predsednik, Ivona Fuštić, ispred Kabineta predsednika, Dragana Đurić, zamenica predsednika, Marko Jović, zamenik sekretara Skupštine, Goran Filipović, zamenik predsednika Skupštine.

Dragana Đurić je rekla da će indukciona petlja doprineti boljoj pristupačnosti Gradske opštine Zvezdara osobama sa invaliditetom.

„Pored rampe na ulazu u zgradu Opštine koja omogućava da osobe u kolicima mogu da uđu u šalter salu, na ulazu je postavljena i taktilna tabla koja služi kao pomoć slepim i slabovidim licima. Danas poboljšavamo kvalitet naših usluga time što stavljamo u rad indukcionu petlju koja će pomoći ljudima koji imaju slušne aparate i ljudima sa oštećenim sluhom. GO Zvezdara će se i ubuduće truditi da poboljša kvalitet svojih usluga kao i kvalitet života stanovnika na njenoj teritoriji što uključuje i oko 15 posto stanovnika koji imaju neke smetnje u funkcionisanju“, zaključila je.

Goran Šehović, predsednik Beogradskog centra za osobe sa invaliditetom istakao je da je strateški cilj centra da zgrade svih Gradskih opština dobiju amplifikator govornog signala tj. indukcionu petlju, taktilnu tablu za slepe osobe i strmu ravan za osobe u kolicima. Posle svečanog puštanja u rad indukcione petlje organizovan je stručni skup o primeni asistivnih tehnologija za osobe sa invaliditetom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °