13 C
Belgrade

Zimska škola za poljoprivrednike iz Obrenovca

Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Beograd u saradnji sa opštinom Obrenovac tradicionalno organizuje zimska predavanja za poljoprivredne proizvođače. Ovogodišnje prvo predavanje organizovano je u prostorijama Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac”.

Direktorka Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Beograd Milica Janković naglasila je, da je osnovni cilj ovih predavanja da se rašire nova znanja i aktuelnosti iz oblasti poljoprivrede.

– Najvažnije je da uputimo poljoprivredene proizvođače na način kako da dođu do nekih sredstava, kako bi poboljšali svoju proizvodnju – navela je Janković.

Poljoprivrednici na ovom predavanju mogli su da nauče nešto novo iz oblasti stočarstva, voćarstva, ratarstva, ali i iz oblasti koja se odnosi na zaštitu bilja, a takođe bilo je reči o podsticajimaMinistarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ovu godinu.

– Govorilo se o Javnim pozivima koji se odnose na nabavku priključnih mašina iz oblasti biljne proizvodnje i stočarstva. Takođe, bilo je reči o trenutno aktuelenom javnom pozivu ipard fonda za nabavku traktora – istakla je Janković.

Iz kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac zahvalili su poljoprivrednicima što su došli na još jedno predavanje.

– Savetodavna služba rado sarađuje sa nama, ova predavanja su poljoprivrednicima od koristi jer imaju priliku da čuju nešto novo vezano za ratarstku i voćarsku proizvodnju, ali i o ekonomskim sredstvima koja mogu ostvariti – rekla je Muškinja.

Ovo je 6 godina za redom kako se u opštini Obrenovac organizuje zimska škola za poljoprivredne proizvođače.

– Svake godine imamo između 2 i 4 zimske škole. Poljoprivrednici usvajaju neka nova znanja, probaju neke nove procese proizvodnje na svojim gazdinstvima – rekla je Muškinja.

Naredno predavanje namenjeno poljoprivrednicima biće održano za dve nedelje, takođe u Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac”, a glavna tema predavanja biće iz oblasti voćarstva i odnosiće se pre svega na zaštitu lešnika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °