16.8 C
Belgrade

„Zlatna zahvalnica“ dodeljena je Centru za kulturu Grocka

Direktorka Centra za kulturu Grocka, Zorica Atić, u ime ustanove kulture Opštine Grocka primila je nagradu „Zlatna zahvalnica“ na otvaranju jubilarnog, 20. Festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba“ koji organizuju Dnevni centri i klubovi Gerontološkog centra Beograd, a koju je uručio direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević.

Nagrada je dodeljena za za izuzetnu podršku i saradnju i sveukupan doprinos u kreiranju pozitivnog stava javnosti prema osobama treće životne dobi.

Festival stvaralaštva „Zlatno doba“ je tradicionalna manifestacija koja za cilj ima afirmaciju i promociju amaterskog stvaralaštva i očuvanje nematerijalne kulturne baštine.

Dvadeseti Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”, koji organizuju Dnevni centri i klubovi Gerontološkog centra Beograd, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, 1. novembra je svečano otvoren – u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, pod sloganom „Dodajte stvaralaštvo godinama”.

Festival promoviše savremeni pristup u rešavanju zahteva i standarda kvaliteta života u starosti, socijalne sigurnosti i ljudskih prava starih ljudi, a poseban akcenat stavlja se na međugeneracijsku saradnju i stvaralaštvo trećeg doba.

Festival je otvorio direktor ustanove Gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević, a prisustvovali su brojni gosti, među kojima i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić, poverenica za ravnopravnost Brankica Stanković, NjKV princeza Katarina Karađorđević, a u ime opštine Stari grad zamenica predsednika Skupštine opštine Nevena Dodić.

beogradski.rs / GO Grocka

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °