26.9 C
Belgrade

Zoran Radojičić: Dobrovoljna vatrogasna društva za bezbedniji Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić se danas obratio učesnicima konferencije „Promocija dobrovoljnog vatrogastva u lokalnim zajednicama”. Ovaj skup organizuje Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština i Vatrogasnim savezom Srbije.

– Grad Beograd i Beograđani veoma cene važan posao koji obavljaju vatrogasci. Osobine koje krase vatrogasce, kako profesionalce tako i vatrogasce koji se tim zahtevnim poslom bave dobrovoljno jesu hrabrost i, pre svega, humanost – kazao je gradonačelnik Radojičić.

U Beogradu je trenutno aktivno deset dobrovoljnih vatrogasnih udruženja, koja Grad podržava na različite načine, pa i finansijski. 

– Klimatske promene dovode nas u sve teže situacije. Zajednice koje prepoznaju opasnosti i organizuju se na vreme moći će adekvatno da se odupru narastajućim izazovima jer su se klimatski rizici pomešali, pa sada istovremeno imamo i požare i poplave. Zbog toga je neophodan zajednički rad, jer ćemo jedino tako preduprediti rizike i biti spremni da promptno odreagujemo – zaključio je prvi čovek Beograda.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...