2.9 C
Belgrade

Zvezdarski Sajam zapošljavanja privukao veliki broj zainteresovanih posetilaca

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske opštine Zvezdara,  u Sportskom centru “Olimp-Zvezdara” održan je Sajam zapošljavanja čijem otvaranju su prisustvovali zamenik direktora Filijale za grad Beograd NSZ Siniša Knežević sa saradnicima, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić sa predstavnicima rukovodstva Opštine i direktor Sportskog centra  Ivan Jovanović.

Vladan Jeremić istakao je dobru dugogodišnju saradnju Opštine Zvezdara i Nacionalne službe za zapošljavanje tokom kojih je do ove godine realizovano 10 sajmova zapošljavanja na Zvezdari.

„Jedanaesti Sajam zapošljavanja na Zvezdari se prvi put organizuje u SC „Olimp” i najbolje je organizovan od svih do sada kao i najposećeniji. Gradska pština Zvezdara ulaže napore ali i ispunjava i obavezu da pomogne nezaposlenim Zvezdarcima da dođu do posla, a sajmovi zapošljavanja upravo tome služe”-rekao je Jeremić i istakao da GO Zvezdara, pored Nacionalne službe za zapošljavanje, sarađuje i sa drugim domaćim i stranim organizacijama i kroz saradnju sa njima, ali i preko svojih javnih poziva i konkursa, nastoji da zaposli što više Zvezdaraca koji nemaju posao.

Siniša Knežević je takođe istakao dobru saradnju dve institucije u primenjivanju mera aktivne politike zapošljavanja. On je dodao da su sajmovi zapošljavanja tradicija na Zvezdari i da nisu održavani jedino tokom pandemije KOVID 19. i istakao da je njihov značaj veoma važni i za nezaposlene i za poslodavce jer podstiču partnerstvo svih učesnika na tržištu rada, a tražiocima posla pružaju informacije o mogućnostima zaposlenja.

Ivan Jovanović se zahvalio Nacionalnoj službi za zapošljavanje za grad Beograd na organizaciji Sajma koji se prvi put održava u Sportskom centru „Olimp-Zvezdara” i poželeo tražiocima posla da što više njih nađe zaposlenje koje im odgovara.

Na Sajmu učestvuje 28 kompanija iz Beograda, koje su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 500 radnika. Najviše slobodnih poslova ponuđeno je iz oblasti medicine, trgovine, finansija, ugostiteljstva, elektrotehnike i mašinstva, osiguranja, fizičko-tehničkog obezbeđenja, građevinarstva i zanatstva.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °